Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tincholina Administrator foruma
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 10:49 Prispevkov: 351 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Jan 2010 20:33 Naslov sporočila: Recepti |
|
|
Zdravo,
pred parimi dnevi sem prejela na mail par pdf-jev z recepti, pa jih bom delila z vami. Morda komu kdaj prav pride Ko boste kakšen recept sprobali, se priporočam, da napišete kako se obnese.
Jaz sem že delala par zadev iz rubrike Nebeške dobrote in so res njam njam
Nebeške dobrote:
Kruh:
Juhe in enolončnice:
Zelenjava:
Solate:
Riž, testenine in štruklji:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
barb
Pridružen/-a: 22.07. 2009, 11:58 Prispevkov: 397 Kraj: Glen Žirovnica Da
|
Objavljeno: 12 Dec 2010 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Ima kdo kak recept za hrtje piškote? _________________ “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nuska Administrator foruma
Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29 Prispevkov: 3433
|
Objavljeno: 12 Dec 2010 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
Psi imajo radi okus česna, poleg tega pa si ti piškoti hranilen priboljšek.
Sestavine:
260 g polnovredne moke
115 g koruznega zdroba
100 g sezamovih semen
3 jajca
60 ml mleka
125 ml kokošje juhe
2 žlici olivnega olja
2 stroka zmletega česna
Priprava:
1. V veliki skledi zmešamo moko, koruzni zdrob in sezamova semena. Dve jajci stepemo z mlekom , prelijemo s kokošjo juho, ter dodamo olivno olje in česen. Mokre sestavine premešamo v suho maso in jo olikujemo v testo. Pustimo ga počivati četrt ure.
2. Testo položimo na pomokano površino in ga razvaljamo na debelino 6 mm. Razrežemo ga v različne oblike ali s pomagamo z modelčki. Tretje jajce stepemo in z njim premažemo piškote.
3. Piškote pečemo 25 do 30 minut pri temperaturi 180 stopinj.
Dober tek vseh hrtkom. _________________ Slovensko društvo za pomoč hrtom
http://www.pomoc-hrtom.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Chanel
Pridružen/-a: 14.06. 2010, 21:29 Prispevkov: 167
|
Objavljeno: 14 Dec 2010 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
Hmm.....bomo probali naresti piškotke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
barb
Pridružen/-a: 22.07. 2009, 11:58 Prispevkov: 397 Kraj: Glen Žirovnica Da
|
Objavljeno: 24 Feb 2011 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Recepti za fine pasje poslastice
http://www.bullwrinkle.com/Assets/Recipes/Recipes.htm _________________ “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nuska Administrator foruma
Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29 Prispevkov: 3433
|
Objavljeno: 24 Feb 2011 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
Super, še jih bomo crkljali! _________________ Slovensko društvo za pomoč hrtom
http://www.pomoc-hrtom.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
barb
Pridružen/-a: 22.07. 2009, 11:58 Prispevkov: 397 Kraj: Glen Žirovnica Da
|
Objavljeno: 24 Feb 2011 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
Edino kar mi manjka je modelček v obliki kosti, da bo tko kot se šika. _________________ “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
barb
Pridružen/-a: 22.07. 2009, 11:58 Prispevkov: 397 Kraj: Glen Žirovnica Da
|
Objavljeno: 14 Mar 2011 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
V nemški reviji Freiheit für Tiere so objavili nekaj odličnih vegetarijanskih jedi za naše kosmatince. Boste tudi vi kdaj vašemo ljubljenčku ponudili kaj takšnega?
SLASTNI REZANCI
Potrebujemo:
* 250 g polnozrnatih rezancev
* 1 žlica sojinega jogurta
* 1 žlica kvasa v kosmičih
* 1 žlica alg v prahu
Navodila:
Rezance kot običajno kuhamo v vodi, v katero smo dodali malce soli. Rezance nato zmešamo s sojinim jogurtom in dodamo alge v prahu, malce vode in kosmiče iz kvasa. Vse skupaj zmešajmo in postrežimo mlačno.
PIŠKOTI
Potrebujemo:
* 700 g moke
* 110 g kvasa v kosmičih
* 225 g ovsenih kosmičev
* 1 žlica česna v prahu (lahko tudi nasesekljan česen)
* 1 žlica posušenega peteršilja ali 25g svežega petršilja
* 1/2 čajne žličke soli
* 1 nariban korenček
* 55 ml rastlinskega olja
Navodila:
Zmešajmo suhe sestavine. Primešajmo korenček olje in 3 skodelice vode. Naredimo rahlo testo, ga razvaljamo in poljubno oblikujemo. Pečmo pri 180 stopinjah od 10 do 15 minut. Potem temperaturo znižajmo na 70 stopinj, da se piškotki strdijo.
BULGUR S TOFUJEM
Potrebujemo:
* 250 g bulgurja
* 250 g prekajenega tofuja
* 50 g kuhane zelenjave
* kvas v prahu
Navodila:
Bulgur skuham (lahko uporabimo tudi riž) in premešamo s kuhano zelenjavo. Dodamo prekajeni tofu in kvas v prahu.
DECEMBERSKI PRAZNIČNI MENI
Potrebujemo:
* 2 vegetarijanska zrezga iz seitana ali žitnega glutena
* 250 g naravnega žita
* 1 žlica sojine omake
Navodila:
Riž skuhammo v slani vodi. Zrezek popečemo na olju, ga na drobno narežemo in primešamo k rižu. Dodajmo sojino omako.
JESENSKI MENI
Potrebujemo:
* 200 g prepečenca
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlici sojinega mleka
* 50 g ovsenih kosmičev
* 20 g kvasa v kosmičih
Navodila:
Prepečenec zdrobimo in primešamo ovsene kosmiče. Dodajmo sirup in sojino mleko in vse skupaj premešajmo. Iz nastale goste kreme oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kosmičih kvasa.
LEČIN LONEC
Potrebujemo:
* 250 g leče
* 20 g ovsenih kosmičev
* 2 žitna ali sojina klobasa, narezana na koščke
* riž ali rezanci
Navodila:
Lečo skuhamo en dan prej kot juho. Dodamo ovsene kosmiče in jih prelijemo z vodo ali juho. Primešamo rezance ali riž ter dodamo pšenično klobaso.
(Vir:www.mojekosvet.com) _________________ “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
barb
Pridružen/-a: 22.07. 2009, 11:58 Prispevkov: 397 Kraj: Glen Žirovnica Da
|
Objavljeno: 19 Mar 2011 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
Tunini piškoti:
* 185g koruzne moke
* 1 konzervo tune
* 150 ml vode ali juhe
* 60g moke (polnozrnate ali navadne)
Postopek:
Skupaj zmešamo moko in vodo in zgnetemo v testo. V testo damo še tuno, nato pa dobro pregnetemo, da se tuna porazdeli po testu. Na pomokani deski testo razvaljamo in oblikujemo v željeno obliko. Piškote pečemo v pekaču ( lahko je pomaščen, ali pa uporabimo papir za peko) na 165 stopinj 40 minut. Po želji piškotke pred peko premažemo še z olivnim oljem, ki sicer naredijo piškotke trše, vendar doda olje še malo okusa.
(vir: internet) _________________ “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the ways its animals are treated” – Mahatma Gandhi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|