* Pomoč hrtom * Seznam forumov

 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava 




galgica Ali
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    * Pomoč hrtom * Seznam forumov -> NAŠI HRTI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pikolina



Pridružen/-a: 03.03. 2011, 22:40
Prispevkov: 292

PrispevekObjavljeno: 22 Sep 2012 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda tudi puščanje urina zaradi sterilizacije? Ponavadi za take zadeve dajo Propalin kapljice, vendar se je treba prej dobro pozanimati o vzroku, ker ima tudi stranske učinke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ali



Pridružen/-a: 26.05. 2011, 09:16
Prispevkov: 36

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2013 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z Ali se spet javljava z slabimi novicami. Štirje testi so za nama glede njenega lulanja in zaenkrat brez jasnega razloga zakaj se to dogaja. Prvi, urinski test je potrdil, kar se mi je dozdevalo, Ali preveč pije ( se dobesedno naceja cel dan) in posledično ogromno lula. Urin je bil močno razredčen. To je odprlo možnost, da ima Ali tudi hormonske težave, saj je to eden od simptomov. Prvi test ščitnice ni bil jasen, zato sva dali narediti še enega, podrobnejšega.(težave s ščitnico bi lahko pojasnile tudi težave s kožo in izpadanjem dlake) Ta je pokazal, da je vse v mejah normale. Ostala je samo še ena možnost, ki bi pokazala težave s hormoni, to je Cushingov sindrom, nenormalno delovanje nadledvične žleze. Tudi ta test je bil negativen. Veterinarka ima zdaj na sumu drug razlog in sicer, da je lulanje psihičnega izvora. Jutri greva še dvakrat testirat urin, to bi lahko potrdilo to možnost.
zadnja dva meseca sva testirali tudi alergijo na pršico, ki se nahaja v pasji hrani in je pogosta alergija. Ta alergija bi prav tako lahko pojasnila vse njene simptome. Tako sva zadnja dva meseca zamrzovali hrano, a brez željenega rezultata.
Slabša pa se tudi stanje lešmanije. V zadnjih mesecih so se simptomi počasi začeli vračati. Danes je stanje že zelo resno. Še ta mesec ponovno začneva z 28-dnevnim zdravljenjem z milteforanom. Ali je sicer zdaj že skoraj leto in pol na alopurinolu in je dala čez že eno zdravljenje z Milteforanom. Upava na najboljše, ker Ali res vsak dan trpi zaradi te bolezni. Držim pesti, da bo le prišel dan, ko bo Ali zdrava Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gala



Pridružen/-a: 12.12. 2008, 09:24
Prispevkov: 492
Kraj: Kranj & Bloška Polica

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2013 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Težave z lulanjem poznamo tudi mi. Najin jazbečar Thor ima tudi težave s tem. Midva takoj pomislila na prostato, saj smo enega jazbečarja zaradi tega že izgubili. Naredili smo vse teste, vse je bilo negativno. Kar je sumil tudi veterinar, pred samimi testi, saj je bil takrat star prbl 2 leti. A vseeno smo vse opravili. Zdaj že skoraj eno leto okoli devetih zvečer odmikava vodo, saj se je dobesedno nalival z vodo. Ni bilo več normalno pitje vode.
Tako sva tudi midva pomislila da ga muči kaj drugega. Smremljala sva datume, in ugotovila da se največkrat polula, kadar je polna luna.
Kadar spi pri meni(v postelji Embarassed ) se nikoli ne polula. Thor je grozno navezan name, in počasi sem začela razmišljati, da to počne zanalašč, ker ga ne vzamem v posteljo... Ko je bil še manjši je ponoči zajokal in sva ga dala ven, Gala to počne še vedno. Prebrala kar nekaj tem na temo lulanja na raznih forumih in ima veliko ljudi iste težave. Pomislila sem tudi, da bi mu kupila največji boks, in bi noči prespal v boksu.
Včeraj naprimer je bil za umret zmatran, in ko je prišel domov se je napil, saj je bil zelo žejen, vodo sva jima čez noč pustila in se ni polulal. Tako, da mi ni prav nič več jasno.
Upam da vam uspe ugotoviti zakaj lužice. Držim pesti in da se stanje lešmanje izboljša!
_________________
I'm a dog like any other, When my glory days are over!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nuska
Administrator foruma


Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29
Prispevkov: 3433

PrispevekObjavljeno: 07 Mar 2013 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojo, ojoj....

Nočem razmišljati o diagnozah... Nočem negirati mnenja veterinarjev, a zgolj moja ponudba, možnost je, da vaju 23. marca vzamemo sabo v Modeno, peljemo na kliniko k italijanski društveni veterinarki, zgolj po dodatno mnenje... Več glav več ve....
_________________
Slovensko društvo za pomoč hrtom

http://www.pomoc-hrtom.si/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    * Pomoč hrtom * Seznam forumov -> NAŠI HRTI Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Blob theme by Edward