* Pomoč hrtom * Seznam forumov

 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov  Registriraj seRegistriraj se  PrijavaPrijava 




PRVI DNEVI DOMA

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    * Pomoč hrtom * Seznam forumov -> PRIPRAVE NA POSVOJITEV IN NASVETI POSVOJITELJEM
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miller



Pridružen/-a: 09.12. 2008, 20:45
Prispevkov: 934
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11 Dec 2008 20:33    Naslov sporočila: PRVI DNEVI DOMA Odgovori s citatom

PRVI DNEVI DOMA ALI NAVODILA ZA UPORABO HRTA

Po čakanju na svojega novega družinskega člana je ta končno pri vas doma in zanj se začenja novo življenje, ki ga do prihoda v novi dom še ni poznal.

– LEŽIŠČE v stanovanju hrtu namestite tako, da vas bo lahko opazoval, hkrati pa mu bo omogočen razgled po stanovanju. Po dolgem in utrujajočem transportu bo vaš hrt prve dni večino časa prespal in z ležišča opazoval dogajanje okoli sebe. Zanj so vse stvari, ko so za nas samoumevne, povsem nove in tuje. Do sedaj je poznal samo tekaško stezo, skromno kletko ali tavanje po ulicah. STOPNIC, VRAT, OKEN itd. ne pozna ter so zanj novi. Najlaže si boste predstavljali, kako se počuti, če vam rečemo, da tako, kot če bi vas poslali v vesolje. Na začetku bo potrebno nekaj vaše potrpežljivosti in vzpodbud. Naj vas potolažimo, po kakšnem tednu se hrt vsega nauči (za spodbudo vam je na tej povezavi na voljo filmček o hrtji inovativni hoji po stopnicah: http://www.youtube.com/watch?v=JP4m3qZ6D-U&NR=1)
Ne obupajte, hrt je pes, ki si močno želi ugajati svojemu gospodarju, zato se je pripravljen truditi in učiti.


– KOPANJE in KRTAČENJE sta eni od prvih stvari, ki jih je treba storiti ob prihodu domov. Vaš hrt se bo s čistim kožuhom počutil veliko bolje. Preden hrta postavite v banjo ali tuškabino, položite na tla brisačo, ki bo hrtu preprečila neprijetno drsenje.

– S posebno fiziološko raztopino in vato OČISTITE UŠESA.

– Za žvečenje in čiščenje ZOB mu ponudite kosti, ki jih zanj kupite v posebnih trgovinah. Na začetku se lahko zgodi, da jih bo ignoriral, saj kosti ne pozna,vendar bo hitro ugotovil, čemu so namenjene.

– V prvih dneh po prihodu hrta NE SPUŠČAJTE s povodca. Najprej se morate navaditi drug drugega, spoznati morate njegove navade in posebnosti. Že samo ena plastična vrečka na cesti lahko za hrta pomeni vabo in posledično skok na cesto. Še preden boste uspeli ukrepati, se lahko vaša napaka za hrta konča tragično. Tudi kasneje vam priporočamo spuščanje hrta z nagobčnikom in vsaj 500 metrov stran od ceste.


– OPRAVLJANJE POTREBE zunaj običajno hitro steče. Na začetku priporočamo, da svojega hrta peljete ven na približno 3 oziroma 4 ure in obvezno pol ure po obroku. Vaš hrt je po dolgi poti in zaradi vseh dogodkov, ki so se mu v nekaj dneh zgodili, v stresu in njegov organizem se posledično na vse navedeno odzove z večkratnim opravljanjem potrebe. Jasno mu dajte vedeti, da ste veseli, da svoje higienske potrebe opravi zunaj. Njegovo početje nagradite z božanjem in priboljškom. Če se neljubi dogodek zgodi v stanovanju, izrecite s povišanim tonom glasu NE! ali FUJ! oziroma kaj podobnega ter hrta nemudoma odpeljite ven. Vendar ga ne tepite.

– OBISKE omejite na najožje družinske člane in hrtu omogočite, da v miru spozna vas in dom. Poskrbite tudi, da se bo imel možnost spočiti in v miru počivati. Če opazite, da ga motijo neznani zvoki v stanovanju in okolici, mu v prostoru, kjer je njegovo ležišče, prižgite radio in mu predvajajte pomirjajočo glasbo.


– Obiščite izbranega veterinarja in VPIŠITE HRTOV ČIP v slovenski register psov.

– Čeprav je vaš hrt v zavetišču dobil tablete proti glistam, vam priporočamo, da RAZGLISTENJE ponovite.

– Že prvi dan preglejte morebitne ŠIVE, ki so ostali po sterilizaciji oziroma kastraciji v zavetišču. Običajno se pri nevtralizaciji hrtov uporabljajo razgradljivi šivi, ki so samorazgradljivi, vseeno pa lahko pri nekaterih hrtih zaradi načina šivanja oziroma preobčutljivosti hrta pride do vnetja. Če se na mestu šivov pojavi rdečica ali opazite, da se hrt na tem mestu večkrat liže, ga čim prej odpeljite na pregled k veterinarju, ki bo ustrezno ukrepal.

– Že naslednji dan po njegovem prihodu začnite hrta navajati na to, da bo znal ostati DOMA SAM. Najpogostejša napaka novih posvojiteljev je prav ta, da prve dni s hrtom preživijo ves čas, nato pa pride dan, ko morajo v službo ali po opravkih, in pustijo hrta samega za več ur. Zato je priporočljivo z navajanjem začeti takoj in postopoma. Prvič odidite iz stanovanja za nekaj minut, počakajte pred vrati in opazujte hrtovo obnašanje in reakcije. Ob vrnitvi svojega hrta še posebej pohvalite ter obvezno nagradite z božanjem in s priboljški. Ob njegovem cviljenju oziroma nezaželenem obnašanju uporabite besedo NE! ali FUJ!, s katero mu boste dali vedeti, da vam takšno obnašanje ni všeč. V nobenem primeru ne kričite na hrta, nikakor pa ga ne tepite. Vajo ponavljajte večkrat na dan in vsakič ustrezno podaljšajte čas svoje odsotnosti. Večkrat (brez razloga, torej ne ob odhodu!) odprite vhodna vrata ter vzemite v roke ključe in stvari, ki jih običajno vzamete s seboj, kadar zapustite stanovanje, tako jim namreč hrt (še posebej pa zvokom, ki jih povzročajo) ne bo več posvečal pozornosti. Tudi če hrt ob vašem odhodu v začetku cvili, NE OBUPAJTE in ponavljate vajo.

– Preden pustite hrta v stanovanju samega, odstranite vse stvari, s katerimi bi se lahko kakor koli poškodoval (škarje, ostri predmeti, predmeti iz stekla ipd.). Ne pozabite, da hrti zaradi svoje velikosti zlahka dosežejo stvari na mizi, kuhinjskem pultu in drugje (če se želite dodatno prepričati o navedenem, sta vam za ponazoritev na voljo ta filmčka: http://www.youtube.com/watch?v=KlA4bonXsIs in http://www.youtube.com/watch?v=ER_WiDo76NQ&NR=1 ). V prvih dneh je pomembno, da svojemu hrtu omogočite spoznavanje stanovanja in vseh stvari, ki so v njem, že takoj pa mu povejte, česa ne sme početi (torej uporabite besedico NE! oziroma FUJ!).


Greyhound Pete na svojem kraljevskem ležišču


Greyhoundica Jessy na svojem "premičnem ležišču" v dnevni sobi


Galgo Kal s svojega "premičnega" ležišča v hodniku spremlja dogajanje v kuhinji
_________________
SLOVENSKO DRUŠTVO ZA POMOČ HRTOM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nuska
Administrator foruma


Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29
Prispevkov: 3433

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2011 14:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V prvih dneh, ko je vaš hrt z vami se zavedajte, da psa ne poznate in on ne pozna vas. Preden odprete katera koli vrata, ki vodijo ven imejta hrta pripetega na povodec, le tako se boste lahko izognili morebitnemu pobegu.
_________________
Slovensko društvo za pomoč hrtom

http://www.pomoc-hrtom.si/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tajda1987



Pridružen/-a: 01.03. 2011, 12:17
Prispevkov: 401
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2011 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Tudi jaz se odločam o posvojitvi hrta, natančneje Jasperja Smile Sem se zaljubla v njega na prvi pogled. Piše pa, da je kuza zelo travmatiziran in me zanima, če je kdo posvojil kužka z podobno situacijo, oz vidi v njem kaj podobnega svojemu? bi prosila za kakšen nasvet. hvala, lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dotty&Tita



Pridružen/-a: 10.11. 2009, 20:19
Prispevkov: 312
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2011 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večinom vsi hrti prihajajo iz okolij kjer so bili podvrženi različnim oblikam zlorabe, ne pa vsi. Fora pri vseh je samo to, da nekateri pač potrebujejo več časa kot drugi, da se prilagodijo. To pa še ne pomeni, da je s psom kaj narobe ali pa, da je slab. Iz izkušenj vidimo, da nekaj truda, spoštovanje in zaupanje delajo čudeže pri veliko bolj zahtevnih psih, kot po opisu velja za Jasperja.

Naša je recimo mela dobrih 17kg, ko je bla rešena iz pasje deponije. Normalna teža pri tolk velikih greyhoundih je ene 28kg. Očitno pač ni vidla izhoda, se je vdala v usodo in samo čaka na zadnje dni. Zaupanje v človeka je takrat popolnoma porušeno. No, kljub temu ji je po parih mesecih vseeno uspel pridobit na teži, zaupanju. Danes je pes pozoren in popolnoma neproblematičen.

Glede na opis Jasperja pa nebi dvomil, da gre za super hrta. Družba mu očitno godi, ljudem iz zavetišča po fotkah zaupa. Razen tega da zgleda žalosten pa ne bi rekel, da je z njim kaj narobe. Kot pravim, z nekaj pozornosti, družbe in vzpodbude bo točno tak kot si ga želite.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ayani



Pridružen/-a: 09.05. 2010, 10:54
Prispevkov: 591
Kraj: DOMŽALE

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2011 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bi posploševala, saj je vsak hrt drugačen in ima sebi lasten karakter pa vendar...pri špancih je dostikrat tako, da so bolj zadržani, odmaknjeni, nekateri zelo prestrašeni, temu botrujejo izkušnje ki jih je doživel poprej... nisem strokovnjak, imam pa doma španskega hrta, zato bom napisala svoje mnenje glede Jasperja oz. povedala kako je funkcioniral naš Tay!

Ne vsi španci, ampak npr. moj TAY je bil tak: umirjen (celo preveč umirjen, mislim da je bil tudi on žalosten), skuliran doma, ampak dokaj prestrašen zunaj (hitro se je splašil, takrat je kar poskočil v zrak, kar zelo redko ampak še vedno naredi)! Prestrašil se je palic, hitrih gibov, globokega moškega glasu, dežnika, glasnega govorjenja...pa smo vse skupaj mirno in dokaj hitro rešili. Hitro se je navezal na nas, ampak sedaj po vseh devetih mesecih, nam pa res popolnoma zaupa!!! Čeprav ga določene stvari na trenutke še vedno plašijo (ribiška palica, psi, ki silijo vanj; gneča ljudi...), ga dobro poznam in vem, da takrat najbolje pomaga, da sem mirna, nežna in da trdno držim povodec, ko greva mimo! Ko to večkrat ponoviš, tudi pes izgubi strah! Dostikrat se je tudi meni zdelo, da je otožen, da se ni sprostil do konca, da potrebuje čas...predvsem pa psi čutijo, kdaj so na varnem, ljubljeni, zaželjeni in so pripravljeni za vse dobro vrniti nazaj! Tudi jaz sem čisto navdušena nad Jasperjem, takoj ko sem videla njegov opis karakterja sem se zagledala vanj! Zelo zelo mi je všeč in mislim, da je čudovit hrt, ki bo miren, nežen in pozoren, ko bo enkrat premagal vse slabo, ki se mu je dogajalo! Največ mu bo pomenila trdna čustvena opora. Ogromno dosežeš že s pohvalo, nežnimi besedami, spodbudami! Takrat narediš ogromno za krepitev odnosa med vama! Kuža sicer svoje zaupanje gradi počasi in vztrajno ampak končni rezultat je nagrada, ki vse poplača. Zdaj po devetih mesecih sem presrečna, saj se TAY hodi božat, čohat, maha z repkom, in vidi se mu da dejansko uživa življenje...odkar je v začasno skrbništvo prišla Wilma, pa je postal še bolj odprt, vesel, razigran, cartljiv!!!
Sicer ne vem kako močno travmatizran je Jasper, vem pa, da če si prepričana, da je pes zate, da sodita skupaj (kot sem jaz za Taya), potem, ne bo težav, vse prepreke, ki jih bosta morda doživela, bosta premagala, nič ne bo težko in znala boš razumeti njegovo bolečino!

Jaz že od vsega začetka upam, da Jasper najde dom v slo! Tako ga bom lahko še v živo videla!
...premisli in poslušaj sebe! Lahko prideš tudi na obisk k nam in spoznaš Taya...
_________________
Potujemo po vsem svetu, da bi našli lepoto.
Vendar jo moramo nositi v sebi ali pa je ne bomo nikoli našli! (anonymus)

Smile <3 love and be loved!<3
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Triny



Pridružen/-a: 07.10. 2010, 15:39
Prispevkov: 243

PrispevekObjavljeno: 19 Mar 2011 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tajda1987 je napisal/a:
Lep pozdrav!

Tudi jaz se odločam o posvojitvi hrta, natančneje Jasperja Smile Sem se zaljubla v njega na prvi pogled. Piše pa, da je kuza zelo travmatiziran in me zanima, če je kdo posvojil kužka z podobno situacijo, oz vidi v njem kaj podobnega svojemu? bi prosila za kakšen nasvet. hvala, lp

Vsi hrti so bolj ali manj travmatični! Za psa je travma že, če menja lastnika... ne pa da so še zlorabljeni, prepuščeni samim sebi itd. - drugače niti ne bi prišli do zavetišč in nato naprej k posvojiteljem.

Ta pes (če opis ne laže) je najbrž malo bolj prestrašen hrtek napram ostalim, drugače pa čisto nič manj srčen. V začetku bo nekaj več dela z njim, da se navadi na novo okolje in nove ljudi in da jim začne zaupati... sploh ne dvomim, da to ne bi uspelo nekomu, ki ga bo imel rad - trajalo bo kakšen teden, dva dlje.

Tudi naši dve sta bili prvi teden precej prestrašeni, po enem mesecu sta bili pa že pravi "razbojnici". Pač, od začetka je treba malo bolj paziti, da jih ne pelješ na območja z veliko hrupa, kajti zmoti jih čisto vsak zvok, če srečate drugega psa, moraš pustiti, da se mu sam približa (to itak velja tudi za kasneje) oz. če se boji, se samo umakni stran itd. Prvi stiki z ljudmi in ostalimi živalmi morajo biti čimbolj pozitivni, le tako bo travma najhitreje izginila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajda1987



Pridružen/-a: 01.03. 2011, 12:17
Prispevkov: 401
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2011 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni pa naprimer mozno, da bi pes bil napadalen? Mojih starsev je namreč strah, da je nemogoce da postane vesel pes....da bo jezen, renčal, da bo koga ugriznil.

Bolje da napišete vi, kaj menite ko imate že svoje pse, ker imate izkusnje, ker moje mnenje trnutno doma ne šteje preveč...je preveč subjektivno Smile)) sej ju razumem glede tega. Smile starsa nista navajena, da bi imeli dva psa, in nista navajena posvojenih psov. vedno smo vzeli kuzka ko je bil majhen in je zrastel potem v psa ki si si ga vzgojil sam. jst sicer jima pravim, da so to popolnoma drugacni psi kot ovčarji, da zivijo v skupnosti z drugimi psi, da niso agresivni kljub vsemu kar se jim je zgodilo...ampak dobim vedno enak odgovor nazaj....kaj pa če bo glih naš tak Smile!?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajda1987



Pridružen/-a: 01.03. 2011, 12:17
Prispevkov: 401
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2011 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ayani je napisal/a:
Ne bi posploševala, saj je vsak hrt drugačen in ima sebi lasten karakter pa vendar...pri špancih je dostikrat tako, da so bolj zadržani, odmaknjeni, nekateri zelo prestrašeni, temu botrujejo izkušnje ki jih je doživel poprej... nisem strokovnjak, imam pa doma španskega hrta, zato bom napisala svoje mnenje glede Jasperja oz. povedala kako je funkcioniral naš Tay!

Ne vsi španci, ampak npr. moj TAY je bil tak: umirjen (celo preveč umirjen, mislim da je bil tudi on žalosten), skuliran doma, ampak dokaj prestrašen zunaj (hitro se je splašil, takrat je kar poskočil v zrak, kar zelo redko ampak še vedno naredi)! Prestrašil se je palic, hitrih gibov, globokega moškega glasu, dežnika, glasnega govorjenja...pa smo vse skupaj mirno in dokaj hitro rešili. Hitro se je navezal na nas, ampak sedaj po vseh devetih mesecih, nam pa res popolnoma zaupa!!! Čeprav ga določene stvari na trenutke še vedno plašijo (ribiška palica, psi, ki silijo vanj; gneča ljudi...), ga dobro poznam in vem, da takrat najbolje pomaga, da sem mirna, nežna in da trdno držim povodec, ko greva mimo! Ko to večkrat ponoviš, tudi pes izgubi strah! Dostikrat se je tudi meni zdelo, da je otožen, da se ni sprostil do konca, da potrebuje čas...predvsem pa psi čutijo, kdaj so na varnem, ljubljeni, zaželjeni in so pripravljeni za vse dobro vrniti nazaj! Tudi jaz sem čisto navdušena nad Jasperjem, takoj ko sem videla njegov opis karakterja sem se zagledala vanj! Zelo zelo mi je všeč in mislim, da je čudovit hrt, ki bo miren, nežen in pozoren, ko bo enkrat premagal vse slabo, ki se mu je dogajalo! Največ mu bo pomenila trdna čustvena opora. Ogromno dosežeš že s pohvalo, nežnimi besedami, spodbudami! Takrat narediš ogromno za krepitev odnosa med vama! Kuža sicer svoje zaupanje gradi počasi in vztrajno ampak končni rezultat je nagrada, ki vse poplača. Zdaj po devetih mesecih sem presrečna, saj se TAY hodi božat, čohat, maha z repkom, in vidi se mu da dejansko uživa življenje...odkar je v začasno skrbništvo prišla Wilma, pa je postal še bolj odprt, vesel, razigran, cartljiv!!!
Sicer ne vem kako močno travmatizran je Jasper, vem pa, da če si prepričana, da je pes zate, da sodita skupaj (kot sem jaz za Taya), potem, ne bo težav, vse prepreke, ki jih bosta morda doživela, bosta premagala, nič ne bo težko in znala boš razumeti njegovo bolečino!

Jaz že od vsega začetka upam, da Jasper najde dom v slo! Tako ga bom lahko še v živo videla!
...premisli in poslušaj sebe! Lahko prideš tudi na obisk k nam in spoznaš Taya...



hvala za te vzpodbudne besede Smile tudi jaz verjamem v to kar si napisala. psi čutijo, so pametni in vedo kdaj so rešeni. jst upam na najbolje za njega, kakorkoli se obrne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Triny



Pridružen/-a: 07.10. 2010, 15:39
Prispevkov: 243

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2011 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tajda1987 je napisal/a:
ni pa naprimer mozno, da bi pes bil napadalen? Mojih starsev je namreč strah, da je nemogoce da postane vesel pes....da bo jezen, renčal, da bo koga ugriznil.

Ta pes bo zagotovo postal vesel, ko bo prišel v družino, ki ga bo imela rada. Sicer ne takoj prvi dan, ker bo še ves prestrašen... čez par dni pa zagotovo, ko bo pridobil nekaj na samozavesti in ko bo spoznal, da mu nič nočejo.

Napadalen... nemogoče! Ta pasma ni bul-mastif! Kasneje, ko bo že bolj korajžen, se bo lahko zapodil za kakšno živaljo... do človeka je pa popolnoma nenevaren pes!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Triny



Pridružen/-a: 07.10. 2010, 15:39
Prispevkov: 243

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2011 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam ti, da pokličeš Nino, pa ti bo povedala za kakšnega posvojitelja iz Celja. Nato se pa na lastne oči prepričajte, kakšna pasma psov je to. Jasper ne bo veliko odstopal... prej bo mogoče za odtenek bolj zadržan, nikakor pa ne napadalen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajda1987



Pridružen/-a: 01.03. 2011, 12:17
Prispevkov: 401
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2011 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, smo se dobili že z Klavdijo ki ima Jazzie in sta oba rekla da je zelo lepa in nezna. Pa se od fanta kolega ima angleško hrtico in bomo prosli se njega, da gremo na en sprehod skupaj. hvala za nasvete, upam da pomagajo pri odločitvi Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nuska
Administrator foruma


Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29
Prispevkov: 3433

PrispevekObjavljeno: 22 Mar 2011 08:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Držim pesti. Wink
_________________
Slovensko društvo za pomoč hrtom

http://www.pomoc-hrtom.si/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nuska
Administrator foruma


Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29
Prispevkov: 3433

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se spopademo z ločitveno tesnobo:

http://www.cesarsway.com/newsandevents/videos/Cesars-Class-on-Separation-Anxiety-Part-1
_________________
Slovensko društvo za pomoč hrtom

http://www.pomoc-hrtom.si/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Scienex
Član


Pridružen/-a: 19.11. 2011, 21:54
Prispevkov: 433
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nuska je napisal/a:
Kako se spopademo z ločitveno tesnobo:

http://www.cesarsway.com/newsandevents/videos/Cesars-Class-on-Separation-Anxiety-Part-1


no to je pa res koristno Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    * Pomoč hrtom * Seznam forumov -> PRIPRAVE NA POSVOJITEV IN NASVETI POSVOJITELJEM Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Blob theme by Edward