ČE SE NAŠ HRT IZGUBI

nuska
Administrator foruma

Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2009 19:53    Naslov sporočila: ČE SE NAŠ HRT IZGUBI Odgovori s citatom

Naš hrt se je izgubil. Snel se je iz ovratnice, ko se je česa ustrašil, lovil je veverico, ušel iz ograjenega prostora...

Kako se je izgubil ni važno. Važno je, da takoj ukrepamo. Odločilne so prve minute.

1. Ne iščite in le lovite hrta - ker je prehiter. V nekaj minutah je lahko že kilometre stran. Pogovarjajte se z mimo idočimi. Mogoče so ga opazili na kakšem dvorišču, parku. Kličete ga, žvižgajte. Mogoče je samo zbegan in ga bo glas, ki ga pozna pomiril in mu omogočil, da najde pot do vas.
2. Tam kjer se je izbubil pustite svoj pulover, oddejo - kar koli bi hrt utegnil prepoznati. V večini primeriov se hrt vrne na mesto kjer vas je zapustil. Vsako uro se vrnite na mesto kjer sta se razšla in poglejete, če vas vaš hrt že čaka.
3. Vrnite se domov, mogoče boste imeli srečo in bo hrt doma še pred vami. Če ga ni razširite iskalno akcijo. Neko izmed domačih naj ostane doma.

In če se ne zgodi.

1. Pokličite prijatelje in organizirjate iskalno akcijo na širšem območju.
2. Obvestite lokalne radijske postaje, pošlijet slike in informacije na vse forume s tematiko namenjeno živalim, veterinarske klinike, zavetišča, policijo in higienike.
3. Natisnite letake s hrtovo sliko in dodajte svoj telefonski kontakt.

Ne izgubite upanja. Hrti so borci in njihova volja po preživtju je močna. Znane so zgodbe, ko so se domov vrnili po več mesecih.

Vse kakor pa vam (nam) vsega tega ne privoščim.
Slovensko društvo za pomoč hrtom

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nuska
Administrator foruma

Pridružen/-a: 06.12. 2008, 21:29

PrispevekObjavljeno: 27 Nov 2009 08:57    Naslov sporočila: VESELI DECEMBER Odgovori s citatom

Po statistiki se ravno v decembru izgubi največ psov. Vzrok je pokanje petard in uporaba drugih pirotehničnih sredstev, ki pse spravijo do tega, da se poizkušajo iztrgati iz naših rok in zbežati nekam na varno. Vsak pok petarde ima tako visoko frekvenco, da hrta boli. In vsako živo bitje se pred bolečino nagonsko brani z begom.

Prosim, pazite kako zapenjate ovratnice. Dodajte raje eno luknjo. Ne spuščajte hrtov iz povodca, če jih že spuščate, jih dajte daleč stran od strnjenih naselji, kjer je možnost pokanja manjša.

Na sprehodih povodec raje enkrat več zavijte okoli svoje roke. Ne pustite, da hrta vodijo otroci. Že en sam poteg je dovolj, da oba končata pod avtomobilskimi kolesi.

Če se hrt ustraši, ne izgubimo glave. Ne pustimo, da skače in se trga. Čim prej ga objamimo in poizkušajmo pomiriti.

Vsi novi lastniki hrtov, ki se boste s pokanjem petard letos soočali prvič bodite še posebaj previdni. Reakcij svoje hrta ne poznate.

Želim vam obilo užitkov v dnevih, ki prihajajo.
Slovensko društvo za pomoč hrtom

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ASH-ika

Pridružen/-a: 19.04. 2009, 21:08