Odrgnjena dlaka in ovratnica

J.K.A.

Pridružen/-a: 31.10. 2011, 12:18

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2011 20:32    Naslov sporočila: Odrgnjena dlaka in ovratnica Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Potrebovala bi nasvet, glede ovratnice. Za našo galgico imamo martingale ovratnico narejeno iz hmmm bombaža? takšno kot se jo lahko kupi preko društva. Galga nič ne vleče, vendar ima vseeno čisto oguljeno spodnjo stran vratu, gola je cela spodnja stran vratu, zato nisem prepričana, da je ovratnica krivec. Ker je posvojena nedolgo nazaj, si dlaka verjetno še ni opomogla.
Zanima pa me, ali ji bo dlaka zrasla kljub ovratnici, ali jo bo ovbratnica vedno "drgnila" stran?
Ali bi potrebovala mehkejšo ovratnico? Kakšno? že tale je v primerjavi z navadnimi najlonskimi zelo mehka in nežna.

Ali bi za galaga prišla v poštev takšna ovratnica? so precej široke in zelooooo mehke. Priporočate kakšno drugo?
Nando

Pridružen/-a: 09.11. 2010, 18:52
Kraj: Nova Gorica/DA

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2011 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naš je po prsih in sprednjem delu vratu gol. Ko smo ga dobili, je bila na teh mestih puhasta dlaka. Ravno tako, je nosil polzatezno bombažno ovratnico in smo se tudi sami sparaševali, če ga ovratnica žuli. Ko je izgubil ves ta puh je zdaj popolnoma gol-ima na prsih in trebuhu čudovito risbico, ovratnica pa ga ne žuli-ni nobene rdečine,... Mislim, da so nekateri galgi po teh predelih goli, ko izgubijo vso to puhasto dlako, ki so jo pridobili v času življenja zunaj. Smile
musa

Pridružen/-a: 03.07. 2009, 17:25

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2011 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Musa sicer ni imela puha, ampak ima tudi na vratu liso brez dlake. Odkar ovratnico nosi samo na sprehodu(doma je obvezno brez) se je stanje popravilo, vendar je dlaka še vedno bolj redka kot na ostalih delih telesa. Ampak očitno je ne moti, ker se ne praska in koža ni rdeča.
juja
Gost

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2011 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi smo pa na začetku imeli isto težavo - gol vrat in poslednično odrgnjen od ovratnice (všasih tudi že skor krvave lise, saj je vlekel). Po nekaj tednih (mogoče več kot en mesec) se mu je cel vrat lepo zarasel z dlako in to se pozna, ovratnica ga ne odrsa več. Raje počaki še malo, z dobrimi briketi, lososovim in olivnim oljem bo dlaka zrasla. Smile
Aja - in doma obvezno BREZ ovratnice!
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    * Pomoč hrtom * Seznam forumov -> ČVEKALNICA Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas